Iskolai közösségi szolgálat

Kapcsolat

Iskolai koordinátor: Fethné Molnár Hajnalka

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06 1 418 2040

Tájékoztató

Kérjük, hogy a tanuló jelezze osztályfőnökének, hogy hol kívánja a közösségi szolgálatot teljesíteni.

Az osztályfőnök ellenőrzi majd az aktuális listát, s ha van az iskolánknak szerződése a kiválasztott intézménnyel, a tanuló - a befogadó intézménnyel való egyeztetés után – megkezdheti a közösségi szolgálat elvégzését, melyet a befogadó intézmény az igazoló lapon aláírással, pecséttel és az elvégzett órák számával igazol. (honlapról letölthető)

Ha iskolánknak nincs még a kiválasztott intézménnyel szerződése, akkor az osztályfőnök egy adatlapot fog adni a tanulónak. Kérjük, hogy a tanuló pontosan és részletesen töltse ki (ha szükséges, az adatokat egyeztesse a befogadó intézménnyel), s juttassa vissza osztályfőnökéhez.

A szerződést az iskolai koordinátor készíti el és továbbítja a befogadó intézményhez.

Törvényi előírások

A 2019. évi LXXX. törvény a szakképzésről és a 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról értelmében a technikumban az érettségi vizsga megkezdésének feltétele legalább ötven óra közösségi szolgálat teljesítése.

A közösségi szolgálat területeit, s azon belül a tevékenységi köröket a tanuló választhatja meg.

Az iskola a közösségi szolgálatot koordinátor és az osztályfőnök bevonásával segít megtalálni a befogadó intézményeket, szervezeteket.