Szakmai tanárok bemutatkozásai

Balla Tibor

A Bethlen Gábor Szakgimnáziumban óraadóként kezdtem tanítani, amikor az esti OKJ képzés elkezdődött, majd egy évvel később főállásban a nappali képzést is vállaltam. A járművek, a közlekedési eszközök iránti vonzalmam már 1975 óta tart még a jelenben is. Az első szakmai végzettségem autószerelő, az autók iránti vonzalmam miatt a közlekedési tantárgyak a kedvenceim, de szeretem a raktározást, a logisztikát, mint szervezés tudományt, valamint a Szállítmányozással kapcsolatos tantárgyakat. Természetesen a jelenben ezeket a tantárgyakat és témaköröket informatikai háttér nélkül nem lehet tanítani és végezni sem. Ez okból felhasználói szinten, az informatika, mint tananyag érdekel, újabb és újabb alkalmazások ismerete tanulmányi szinten.

Munkáim során itthon és külföldön szállítmányozásban, közlekedésben műszaki szolgálatosként, illetve a logisztikában raktározásban dolgoztam. A logisztikában és szállítmányozásban a megfelelő szakemberek képzésével szeretném elérni, hogy a mai fiatalok piacképesebb szakmához jussanak, a szállítmányozásban precízebb és jobban felkészült ügyintézéssel, kevesebb hibával dolgozzanak. Ezekben a munkafolyamatokban nem "dőlhetnek hátra a munkavégzők a karosszékben, hogy én már mindent tudok", mert a technikai fejlődés nem áll meg, a technológia és az igények folyamatosan változnak!

Bedő Anna

"A Bethlenben 2008 óta tanítok, de pályám során mindvégig oktatással foglalkoztam. Kedvenc tantárgyam az elméleti gazdaságtan volt, ami sajnos a 2016-ban kezdődő tanévtől önálló tantárgyként megszűnt. A gazdaság elméleti modellezése, a kapcsolódó számítások, függvények, összefüggések középiskolás koromtól jobban érdekeltek a többi tantárgynál. Így országos versenyen is indultam, ahol 6. helyezett lettem, ami a továbbtanulásomban is meghatározó volt.Az utóbbi években olyan közgazdasági tantárgyakat szeretek leginkább tanítani, amelyeknél a gazdasági összefüggések számítási feladatokon keresztül jelennek meg. Így pl. pénzügyi számításokat, Pénzügy gyakorlat tantárgynál, illetve Vállalkozás finanszírozás gyakorlat szaktárgyat.Jó dolog tanítani, jó érzés, hogy egy tanuló, hallgató vagy csoport az irányításom, magyarázatom alapján jut el egy vagy több tantárgy eredményes elsajátításához. Az eredmény eléréséhez egy együttműködésen alapuló tanulási folyamat vezet. Tanítani akkor jó, ha az együttműködés meg tud valósulni, igyekszem ezért dolgozni. Ezt az örömöt jó átélni, ha nappalis vagy estis tanulóról, ha versenyfelkészítésről, vagy az elégséges megszerzéséről van szó egyaránt."

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg, mert csak a segítségeddel juthat el a hír leendő diákjainkhoz! Köszönjük

Biróné Kovács Mária

1984-ben kezdtem a pályámat a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász tanár gazdálkodástudományi szakon diplomámmal, és azóta is az oktatásban dolgozok. Mérlegképes könyvelőként a versenyszférában is tevékenykedtem, de fő hivatásom mindig a tanítás volt.

A Bethlen Gábor Szakgimnáziumban 2013 óta dolgozok, jelentős szerepem volt az OKJ-és Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés bevezetésében mind nappali és esti munkarendben. Örömmel tölt el ha látom, hogy tanítványaim az érettségit követően a pénzügyi-számviteli ügyintéző képesítés megszerzését követően itt az intézményben tanulnak tovább – Vállalkozási mérlegképes könyvelőként - és szereznek piacképes felsőfokú szakmai végzettséget.

Büszke vagyok azokra a tanítványokra, akik a szakirányú felsőoktatásban szereznek diplomát az OKJ-és képesítésük mellett. Nagyra értékelem az esti tagozatos képzésben résztvevők kitartását és munkamorálját és személyes sikeremnek érzem eredményes vizsgájukat.

Végzettség: közgazdász tanár, Vállalkozási mérlegképes könyvelő Tapasztalat:oktatás, képzésszervezés, vizsgáztatás Oktatott tantárgyak: Gazdasági és jogi ismeretek, Gazdálkodási ismeretek, Számviteli alapismeretek, Adózási alapismeretek, Projektfolyamatok követése, Projektfinanszírozás, Projekttervezés

Kamondi Ágnes

A Bethlen Gábor Szakgimnáziumban egy éve tanítok, de tanári pályámat idestova 20 éve kezdtem.

Angolt tanítok, nappali és felnőttoktatásban egyaránt dolgoztam, általános és szakmai nyelvet oktattam. Számomra fontos, hogy a szakmai nyelv tanulását élvezzék a hallgatók és a vizsga során sikeresen teljesítsenek.

A nyelvtudás fontos tényező a munkaerőpiacon, és én a munkám során igyekszem ezt is szem előtt tartani.

Takács-Kapot Ildikó

1988. Július 4-én kezdtem dolgozni Veszprémben, a MÁV-nál, mint vezető jegyvizsgáló. Még csak ismerkedtem a vasút nyelvezetével, de már akkor tudtam, a vasút, a vasúti közlekedés számomra örök szerelem. Gyermekeim születése után továbbképeztem magam, és az egyetemeken fantasztikus tanárok tanítottak. Már akkor éreztem, hogy én is tanítani szeretnék. Diploma szerzés után, több iskolában tanítottam óraadó tanárként.

Kedvenc tantárgyaim a közlekedési ismeretek, közlekedési földrajz, és az üzemvitel. A Bethlen Gábor Szakgimnáziumban először óraadó tanárként, majd részmunkaidőben kezdtem tanítani.

Az utóbbi két évben az OKJ képzéseken mind a nappali, mind az estin is tanítom a diákokat. Nagyon szeretem az iskolát, kollégáimat, és főleg a diákjaimat, akiknek szeretettel, szívvel-lélekkel adom át tudásomat. Szívesen segítek minden hozzám forduló diáknak a tanórákon kívül is, legyen érettségi előtt, vagy érettségi után.