Rózsás Gyuri

2010-ben érettségiztem a Bethlen Gábor Közlekedési és Közgazdasági Szakközép Iskolában, amely mára már szakképző intézménnyé alakult át. Középiskolai tanulmányaim során már megtapasztaltam, hogy remek Tanárok és Pedagógusok oktatnak a tanintézményben. Rengeteg tudást, segítséget és törődést kaptam az itt eltöltött 5 évem alatt (nyelvi előkészítős osztályba jártam).

2016. júniusában értesültem, hogy az iskola újfent szakképzéseket indít. Kapva kaptam az alkalmon, hogy újra beiratkozzak és elkezdjem a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakot esti képzés keretein belül. Telefonos érdeklődésem után, az intézmény Vezetőjével személyesen tudtam beszélgetést folytatni, és minden kérdésemre kielégítő és segítőkész választ kaptam, amely már magában elnyerte újra a bizalmamat. A beiratkozás is villám gyorsan zajlott, néminemű papírmunka után, már meg is kezdhettem a tanulmányaimat szeptemberben.

A képzésben résztvevő tanárok szaktudása és segítőkészsége magáért beszélt már az első hónapokban is, így nem kellett sok idő ahhoz, hogy rájöjjek ismét jól döntöttem. Fontos megemlítenem, hogy szemben más OKJ képzésekkel nagy hangsúlyt kap a gyakorlati oktatás az elméleti képzés mellett. Ez megnyilvánult abban is, hogy ügyvitelből, valamint számvitelből is rengeteg számítógépes gyakorlatot végeztünk az év során. Továbbá rengeteg gyakorlati feladatsort oldottunk meg adózásból és pénzügyből is.

2018-ban sikerrel vettem a vizsgákat, így megszereztem Pénzügyi Számviteli Ügyintéző bizonyítványomat. Nem haboztam, megszakítás nélkül folytattam tanulmányaimat a Vállalkozási Mérlegképes Könyvelő képzésen.

Fontos volt továbbá számomra, hogy egy olyan intézményben tanulhassak, amely rugalmasan képes kezelni a felnőtt lét velejáróit (munkaidő,család stb...). Minden tekintetben segítséget kaptam, ahogy társaim is és az iskola is igyekszik közös nevezőre jutni minden tanulóval amennyire csak a szabályok engedik (órarend alakítás, hiányzások pótlása, stb...).

Aki vacilál én csak biztatni tudom, hogy merjen belevágni és tanuljon itt, mert tényleg érdemes és nem hiábavaló erőfeszítés! Így, hogy az első képzésen már túl vagyok, jelenleg pedig a második OKJs végzettségért tanulok az iskolában, tudom, hogy nagy fába vágtam a fejszém, de úgy érzem megéri, mert minden segítséget megkapok mindehhez az iskola részéről!