Tudnivalók a központi írásbeli vizsgáról

A vizsgára 2024. január 20-án szombaton, 10 órai kezdéssel kerül sor, a magyar nyelv vizsga 10 órakor, a matematika 11 órakor kezdődik.


A vizsga helyszíne: 1157 Budapest, Árendás köz 8. -azoknak a nyolcadikosoknak, akik iskolánkba adták be a jelentkezési lapjukat.
Kérjük, hogy a tanuló a vizsgák megkezdése előtt 30 perccel jelenjen meg a vizsga helyszínén! Külön értesítést nem küldünk, a terembeosztást az iskola előtti táblákon találják a vizsgázók a vizsga napján. A vizsgázóknak a személyazonosításra alkalmas igazolványt– diákigazolványt vagy személyi igazolványt kell magukkal hozni.

A feladatlapok kitöltése és időtartama
A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható.
A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható.
A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni. A vizsga feladatlaponként 45 percet vesz igénybe, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet kell tartani.

Információk SNI-s, BTM-es tanulók részére
Azok a vizsgázók, akik a jelentkezési lap mellékleteként megküldték részünkre a szakértői véleményt és a kérelmet, akkor a felvételi eljárást a kiküldött határozat szerint fogja az iskola lebonyolítani.

A kiértékelt feladatlapok megtekintése
A tanuló teljesítményének megítélését a központi írásbeli vizsga választott helyszíne nem befolyásolja, hiszen a kitöltött feladatlapok egységesen kerülnek kiértékelésre az Oktatási Hivatal által kiadott javítási útmutató alapján.
A központi írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait 2024. január 26-án 8:00-16:00 óra között a könyvtárban tekinthetik meg. A dolgozatokról másolatot készíthetnek. Észrevétel kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén tehető.

Értékelőlapok átvétele
A központi vizsga eredményéről értékelő lapot állítunk ki, melyet vizsgázókat 2024. február 9-én lehet átvenni a Bethlen Gábor Technikumban Az értékelő lap a központi írásbeli vizsga részletes eredményeit tartalmazza. Igény esetén az értékeléslapot - amennyiben azt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen jelzik, szkennelt formában elektronikus úton megküldjük a vizsgázónak vagy a gondviselőjének.
Forrás: www.oktatas.hu

Mellékletek:
Központi írásbeli tudnivalók.pdf [30.75Kb]
Feltöltve 2024. január 13. Szombat Feltöltő: Virágh Krisztián