BUDAPESTI GÉPÉSZETI SZC

BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

MUNKANAPLÓ VEZETÉSE
(ÚTMUTATÓ TANULÓNAK)

A 2021. nyári szakmai gyakorlatról munkanaplót kell vezetni, A4, vagy A5 méretű, tetszőleges füzetben, amelyet értékelünk leadás után!

  • Terjedelme minimum 1 oldal/munkanap legyen, továbbá az első oldalon legyen feltüntetve a gyakorlati hely megnevezése, címe, a tanuló neve, osztálya, valamint a gyakorlat idejének kezdő és befejező napja.
  • Tartalma:

1. Az oktatásokon elhangzottakat, vagy bemutatókon látottakat mutasd be, írd le!
Pl.: rövid tartalmi ismertető, új információk bemutatása.
Pl.: Személyek, beosztások, oktatók, szakmai vezetők bemutatása.
Pl.: A hely, a munkahelyi légkör, vagy a munkafolyamat leírása.

2. Az általad leírtak tartalmazzák a meghatározott tevékenység végzésének környezetét, körülményeit és a munkavégzés, vagy megfigyelés fázisait.
Pl.: Terület és az abban elhelyezkedő objektumok, raktár, műhely, eladótér, irodaépület – iroda, stb.

3. A leírásod ismertesse a gyakorlat végzésének felépítését, a munkafolyamatokat, azok célját és azon tevékenységeket, amelyet végeztél: munka, megfigyelés, stb.
Pl.: Auchan – Eladótér, raktár, vagy BKV buszgarázs – Műhely, Iroda, stb.

4. Írd le a munkavégzés, vagy megfigyelés szempontjait, körülményeit, amely alapján tevékenységedet végezted.
Pl.: Árufeltöltés esetén, nem jó: „egésznap csak dobozokat pakoltam”!

Jó az, ha bemutatod (leírod) az árut, a szállítási egységet, a termék csomagolását, a kirakási szempontot, mennyiséget, esetleg fogyást, vagy egy akció szempontjait (pl.: iskolakezdés), reklámpolcot, stb. Ha tudsz, készíts vázlatos rajzot raktárról, eladótérről, műhelyről, dokumentumról, ami segít a bemutatásban! Ha egy témának a leírása – bemutatása hosszabb, mint egy oldal, akkor folytasd az azt követő munkanapokon! A munkanapló írásos anyaga a gyakorlatról, az ott szerzett tapasztalatokról, az ott végzett tevékenységről és a munkahelyről szóljon! Ne hagyd ki a saját véleményedet sem! Az ébredés, a reggeli, az odautazás, az osztálytárs, a kortárs, a család, szórakozási tevékenység nem tartozik a munkanaplóba, ezért ezeket ne írd bele!