BUDAPESTI GÉPÉSZETI SZC

BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

hatartalanul2

2017. október 8 - 2018. április 13-ig kerül sor a Határtalanul! 2017-es pályázati projekt megvalósítására.

Iskolánk 3 354 340 forint támogatást nyert az Emberi Erőforrás Minisztérium Támogatáskezelőtől a BU – KO (Budapest – Komárno) Kulturális és Innovációs Projekt megvalósítására.

A projekt keretében a komárnoi Stredná priemyselná škola (Ipari Szakközépiskola) diákjai lesznek a vendégeink 2017. október 1-6-ig, majd 2018. április 8-13-ig vendégül látnak minket Komárnoban. A közös programban elkészítjük egy magyar-szlovák szállítmányozási vállalt üzleti tervét, amelyet mindkét iskola archívumában elhelyezünk, hogy a későbbiekben tanuláshoz, vállalkozási versenyekre való felkészüléshez fel tudjuk használni.

A program fontos része lesz az Arany János emlékév szellemében Arany János budapesti és szlovákiai emlékhelyeinek meglátogatása. Budapesten megnézzük a Magyar Tudományos Akadémia és a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János emlékkiállítását, Szlovákiában ellátogatunk Madách Imre alsósztregovai hajdani otthonába, ahol vendégül látta Arany Jánost.

A turisztikai-idegenforgalmi és közlekedési érdekességeket is bejárjuk: kirándulunk Szentendrére, betekintést nyerünk a budapesti hidak rejtelmeibe, megnézzük Komárno teherforgalmi kikötőjét, és megcsodáljuk Selmecbánya szépségét.

Mindkét iskolából 28 diák vesz részt a programban. Az előkészítést, szervezést, a program megvalósítását mindkét iskolából népes tanári csoport segíti.