BUDAPESTI GÉPÉSZETI SZC

BETHLEN GÁBOR SZAKGIMNÁZIUMA

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

penzugyiszamviteliugyintezo

Pénzügyi – számviteli ügyintéző


OKJ száma:
54 344 01
1 éves iskolarendszerű nappali tagozatos képzés
beszámítással
Jelentkezés feltétele: közgazdasági szakmacsoportban szerzett érettségi bizonyítvány,
legfeljebb 25 éves életkor

JELENTKEZÉS

Mit csinál egy pénzügyi-számviteli ügyintéző?

Kisebb vállalkozásban a pénzügyi és a számviteli feladatok ritkán választhatók el, nagyobb cégeknél azonban külön pénzügyi és külön számviteli feladatokat kell elvégezni.

A vállalkozások pénzügyi feladatainak nagy részét a pénztárkezelés, a pénztári és a banki kapcsolatok kezelése, a napi finanszírozási feladatok, a beruházások finanszírozása, kezelése teszi ki. De a különböző értékpapír műveletek lebonyolítása is a te feladatod lehet. Mivel a cégek nagy része különböző uniós és magyar pályázati forrásokra pályázik, ezért ezen források megszerzésében is részt kell venned, akár egy projekt pénzügyi irányítása révén is.

A vállalkozások számviteli feladataihoz tartozik az üzleti folyamatokról származó információk összegyűjtése, ezek elszámolása (könyvelése), összesítése és a különböző beszámolók elkészítése, sőt a könyvvizsgálati munkát is segítheted! Felülről láthatod a vállalkozás gazdálkodását, a gazdasági folyamatok elemzésével segítheted a vezetőid irányító munkáját, hogy a cég, amelyben dolgozol egyre eredményesebben és hatékonyabban végezze a feladatait.

Miért érdemes pénzügyi, számviteli képesítést szerezned?

Ha megnézed a különböző álláskereső portálokat, akkor láthatod, hogy az állásajánlatok igen nagy részében keresnek a vállalatok pénzügyi, számviteli végzettségű szakembereket. Azt kell mondanunk, hogy ezekből a szakemberekből hiány van ma a munkaerőpiacon, ezért az ajánlott keresetek is igen jónak mondhatók, tehát megfizetik a cégek azt az energiát, amit te a tanulásba fektetsz.

A képzés során fejlesztjük a kommunikációd is, mert értekezleteken, tárgyalásokon kell részt venned, banki szakemberekkel, az állami hivatalok és különböző vállalkozások alkalmazottaival szükséges kapcsolatot tartanod!

Iskolánk tanárai felkészítenek téged arra, hogy becsülettel megálld a helyed ezen a területen a vállalkozásoknál és a költségvetési, valamint az önkormányzati és a kormányzati szférában és sikeres emberré válj!

Jelentkezz! Várunk!

 

emelt szintű szakképesítés azoknak, akik:

 • gazdasági területen szeretnének munkát vállalni,
 • saját vállalkozásba szeretnének kezdeni,
 • gazdasági felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni,
 • a pénzügyi vagy számviteli osztályon szeretnének majd dolgozni,
 • mérlegképes könyvelők/adótanácsadók szeretnének később lenni.

és mindezt most nappali tagozaton, iskolarendszerű képzés keretében kulturált környezetben, jó közlekedéssel, felkészült szaktanárokkal ingyen elérheted.

Amit tanulni fogsz:

 • gazdálkodási,-munkaügyi,- jogi ismereteket,
 • számvitelt, (gépi könyvelést),
 • adózási és pénzügyi ismereteket,
 • statisztikát,
 • projektfinaszírozási ismereteket és még
 • idegen nyelvet is!

A képzés szakmai vizsgával zárul, a megszerzett bizonyítvány többletpontot jelent a szakirányú továbbtanulásnál, a képzés ideje alatt pedig jogosult vagy diákigazolványra.