BUDAPESTI GÉPÉSZETI SZC

BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

Nappali képzéseink

Képzéseink 2020 szeptemberétől

2020 szeptemberétől az érettségi vizsgát és technikusi oklevelet adó intézményeket technikumnak fogják hívni. Az alapszakmák oktatása iskolarendszerben folyik, ahol a gyakorlati ismereteket lehetőség szerint duális partnerek, cégek közreműködésével, valós munkakörnyezetben sajátíthatják el. A technikum ágazati alapoktatással indul, a szakma kiválasztását követően kezdődik el a szakirányú oktatás. Matematikából, magyarból, történelemből és egy idegen nyelvből ugyanazt a tananyagtartalmat, ugyanolyan óraszámban kell elsajátítani, mint a gimnáziumban. Ezekből a közismereti tantárgyakból érettségi vizsgával zárul az oktatás. A technikumban érettségizőnek nem kell ötödik érettségi tantárgyat választani, mivel a szakmai vizsga beszámít az érettségi tantárgyai közé. Az öt év elvégzése után a tanulók egyszerre szereznek érettségi bizonyítványt és a technikusi oklevelet. A technikumban végzettek jelentős előnyt élvezhetnek majd a felsőoktatási felvételinél, a szakirányú továbbtanulásnál.

uj szk strukt

Forrás: https://ikk.hu/files/alapszakmak_a4.pdf

 

Közlekedés és szállítmányozás
ágazat
Gazdálkodás és menedzsment
ágazat
Logisztikai technikus Pénzügyi-számviteli ügyintéző
(nyelvi előkészítő osztály)

 

Jelenleg futó érettségi előtti képzések

Az érettségire való felkészítés szakaszában a képzési idő 4 év (9 – 12. évfolyam), illetve az érettségi utáni szakmai képzés szakaszában 2 év. Ez utóbbi a vonatkozó jogszabályok értelmében 1 évre rövidülhet.

Mindhárom ágazatban a közismereti tantárgyak oktatása mellett szakmai tantárgyak tanítása is történik az adott szakterületnek megfelelően. A szakmai oktatás lehetőséget nyújt a különböző ágazatok szakmai elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátítására, a készségek és képességek fejlesztésére, az érettségi utáni szakképzés megalapozására vagy szakirányú felsőfokú továbbtanulás előkészítésére.

Mellék-szakképesítés: A tanuló vállasztása alapján tanulható az adott szakgimnáziumi ágazathoz kapcsolódó szakképesítés vagy részszakképesítés. A tanítás a 11. és 12. évfolyamon tanórai keretek között történik.

 

Közlekedés,
szállítmányozás és
logisztika ágazat

Közgazdaság
ágazat

Informatika
ágazat

     
Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző Pénzügyi-számviteli ügyintéző Gazdasági informatikus

 

Jelenlegi érettségi utáni szakképzéseink (nappali)

 

 Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző