BUDAPESTI GÉPÉSZETI SZC

BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

Idén 2021. április 15-én rendezték meg újra Magyarországon a Logisztika napját. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság kerek egy évtizede segít a jelentkezőknek, hogy ingyenes programjaik híre eljusson a logisztika iránt érdeklődőkhöz. Az elmúlt években ez a rendezvény elengedhetetlen részévé vált a hazai logisztikai eseményeknek.

E jeles nap elsődleges célja volt, hogy a résztvevők megismerjék a szakma kulisszatitkait és bepillantást nyerhessenek a logisztika világába.

A programpaletta idén is lefedte az ellátási lánc teljes területét, így ki-ki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő szórakoztató ismeretszerzést, legyen szó raktározásról, szállítmányozásról, csomagolásról vagy anyagmozgatásról. A programok színességét tovább növelte a különböző iparágak jelenléte.

Az idei Logisztika Napján – vélhetően a kínzó munkaerőhiány és az oktatásban háttérbe szorult gyakorlati tudás átadása okán – kiemelt szerep jutott a középiskolai diákoknak és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak. A rendezők közel fele csak e célközönség számára nyitotta meg kapuit nem titkoltan azzal a céllal, hogy felkeltsék az érdeklődést a logisztikai szakma iránt, bemutatva annak összetettségét, szépségeit, kihívásait és a benne rejlő izgalmakat, valamint vonzó munkáltató képében mutatkozzanak be a diákok előtt.

  Az eseményen az iskolánk a Ghibli Kft. által tartandó előadást választotta, így első kézből hallgatták a tanulók a logisztika összetettségét, szépségeit, kihívásait és a benne rejlő izgalmakat. A diákok – mint minden évben – idén is bejárhatták interaktívan a 15.000 m2-es raktárt, megismerhetik a folyamatokat, korszerű anyagmozgató gépeket.  

A hatalmas túljelentkezés miatt idén két diákcsoport számára is lehetőséget biztosítottak, hogy megismerjék, hogyan működik egy logisztikai nagyvállalat a gyakorlatban.

Iskolánk a 10 órai előadáson 105 fővel, a 14 órakor kezdődött előadáson pedig 96 fővel  képviselte magát.