BUDAPESTI GÉPÉSZETI SZC

BETHLEN GÁBOR SZAKGIMNÁZIUMA

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

kepzeseink

Iskolai élet a 2018-19-es tanévben

Rendhagyó módon, a forradalom helyszíneinek felkeresésével emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról.

Iskolabörzén vettünk részt pénteken az erdőkertesi faluházban. Figyelmes szervezők, családias hangulat, bőséges tájékoztató anyag és mosolygós börzézők! Várjuk a nyolcadikosokat!

Kommunikáció óra a múzeumban? Igen!!! Ha a World Press Photo kiállításról van szó, a 11. A osztálynak ott a helye! Kiváló iskolán kívüli program volt! A napsütés csak kedvezett a sétánknak🌞, a fotók pedig mindenkit megragadtak. Szorgalmasan fotóztuk a díjnyertes fotókat. Néhány fotó igencsak elgondolkodtató volt a jelenkor nagy kérdéseiről. A természetfotók pedig megnyugtatóak voltak, hogy a világ mégsem olyan szörnyű.

A BKV jóvoltából lehetősége nyílt a 2/14 A osztályból 5 tanulónak részt venni a Szentendrei Tiszti Akadémia meghívásra egy haditechnikai bemutatón. Köszönjük!

Ott vagyunk a Szakmázz kiállításon! Hungexpo Pályaválasztási Kiállításon találkozhattok velünk!

Nyolcadikosok figyelem! Október 6-án a veresegyházi börzén is találkozhattok velünk. Gyertek el és ismerkedjetek meg iskolánk következő tanévben induló osztályaival!

A Diákolimpia budapesti döntőjében diszkoszvető csapatunk az 1. helyet, súlylökő csapatunk pedig a 6. helyet szerezte meg. Csapattagok: Varga Vivien 12.B; Dévald Klaudia 12. C; Kaári Diána 12. C; Szabó Alexandra 10. A; Kalmár Viktória 9. A osztályos tanulók. Gratulálunk nekik!

Az Újlak utcai börzén is megtaláltok minket!

A 12. A osztály október 2-án a Hadtörténeti Múzeum Fegyvertárába látogatott.

A magyar katonák által használt fegyverekkel ismerkedtünk. A honfoglalás korától a jelen korszakig. A tárlatvezetés érdekes volt .... és ami a lényeg: a fegyvereket kézbe is vehettük!

A Kutatók éjszakáján vettünk részt Botz Csilla tanárnővel. Varázslatos kisérleteket láthattunk ami nem csoda, csak fizika.

Iskolánk tanulói is ellátogattak a nemzetközi szakmák versenyére, az EuroSklills 2018 című rendezvényre a Hungexpora. Több órát töltöttünk a helyszínen, de észre se vettük, hogy elröpült az idő.

Nyolcadikosok gyertek, látogassátok meg a standunkat a Börzén! (2). Kinn vagyunk a Börzén! Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

A2018. évi Gólyatábort Zánkán rendeztük meg. A tábor a Balatontól 10 percnyi sétára található, ősfás környezetben kis faházak állnak kanyargós utacskák mellett.

Augusztus 27-én érkeztünk, a szobakiosztás és az ebéd után lesétáltunk a strandra, ahol a fürdési lehetőségen kívül, strandröplabda, foci, kosár és lábtengó mérkőzésekre volt lehetőség. Este csapatépítő programokat szerveztünk a táborban. Másnap a ”Mozdulj Balaton” szervezésében sportversenyeken és sorversenyeken mérhették össze tudásukat az osztályok. Este csapatépítő játékok és éjszakai akadályverseny zárta a napot. A harmadik napon, 29-én, indulás előtt strandoltunk, a vonatúton hazafelé kicsit kipihentük a gólyatábor fáradalmait.

A három nap alatt az osztályok és a 9-es évfolyam a sok játékos program, az érdekes feladatok és a jóízű beszélgetések során összetartó közösséggé kovácsolódott, igazi Bethlenes diákokként kezdhették a tanévet.