BUDAPESTI GÉPÉSZETI SZC

BETHLEN GÁBOR SZAKGIMNÁZIUMA

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

kepzeseink

Gyermekvédelem

hegedus viktoria

A jelenleg hatályban lévő gyermekvédelmi törvény alapján óvodai és iskolai szociális segítés elnevezéssel a szociális segítő tevékenység hatékonyabbá tételének érdekében a 15/1998.(IV.30.) NM rendelet 2018. szeptember 1- jével hatálybalépéssel meghatározza a köznevelési intézményekben folyó szociális munka célját és feladatai.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a mi iskolánkban is megjelenik az iskolai szociális segítő tevékenység.

Az iskolapszichológus fontos feladatot lát el az iskola életében, hiszen a hétköznapokban felmerülő egyéni vagy csoportos nehézségekre szakszerű megoldási javaslatokat tud nyújtani. A tanulók magánéletében időről időre felmerülhetnek nehézségek, konfliktusok, amelyekkel támogató segítség nélkül nagyon nehéz megbirkózni. Az osztályközösségben előforduló konfliktusok megoldásában is hathatós segítséget tud nyújtani az iskolapszichológus.

Mikor érdemes kérni az iskolapszichológus segítségét?

Amennyiben a tanuló a következő problémákkal küzd, érdemes felkeresni az iskolapszichológust:

  • tanulási nehézségek,
  • beilleszkedési problémák,
  • személyes kapcsolatokban felmerülő nehézségek,
  • veszteségek, krízisek feldolgozásának nehézségei,
  • szorongás, egyéb érzelmi problémák

A gyermekek védelmét szolgáló alábbi dokumentumban bemutatásra kerülő rendszerben dolgozó gyermekjóléti és gyermekvédelmi szakemberek, a gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszer tagjai és a szülők/gyámok valamennyien találkozhatnak a gyermekek online térben való veszélyeztetettségével, melynek észlelése esetén jelzési kötelezettségük áll fenn.

Attachments:
Download this file (36569_2017_KOZNEVTART_melleklet_Gyvt.pdf)Tájékoztató[ ]

babzsak

Kedves bethlenes tanuló!

Problémáid vannak? Tanulási nehézségekkel küszködsz? Nem találod a helyed az osztályban? Úgy érzed, hogy nem tudod megbeszélni senkivel a gondjaidat? Van egy jó hírünk! Segítséget kaphatsz egy nagyon kedves pszichológus tanárnőtől, akihez bátran fordulhatsz péntekenként 8 - 14:20-ig az iskolában. Élj a lehetőséggel! Időpontért fordulj bizalommal Bodri Erika igazgatóhelyetteshez!

Az iskolapszichológus feladata