BUDAPESTI GÉPÉSZETI SZC

BETHLEN GÁBOR SZAKGIMNÁZIUMA

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

Az iskolapszichológus fontos feladatot lát el az iskola életében, hiszen a hétköznapokban felmerülő egyéni vagy csoportos nehézségekre szakszerű megoldási javaslatokat tud nyújtani. A tanulók magánéletében időről időre felmerülhetnek nehézségek, konfliktusok, amelyekkel támogató segítség nélkül nagyon nehéz megbirkózni. Az osztályközösségben előforduló konfliktusok megoldásában is hathatós segítséget tud nyújtani az iskolapszichológus.

Mikor érdemes kérni az iskolapszichológus segítségét?

Amennyiben a tanuló a következő problémákkal küzd, érdemes felkeresni az iskolapszichológust:

  • tanulási nehézségek,
  • beilleszkedési problémák,
  • személyes kapcsolatokban felmerülő nehézségek,
  • veszteségek, krízisek feldolgozásának nehézségei,
  • szorongás, egyéb érzelmi problémák

Tudnivalók az iskolapszichológus munkájáról

Az iskolapszichológus egyéni konzultáció keretén belül alkalmanként 45 percen keresztül beszélget a tanulókkal. Titoktartás kötelezi, a vele való konzultáció önkéntes. Igény esetén a szülők is felkereshetik őt telefonon vagy akár személyesen, amennyiben a tanuló érdekében szükség van a velük való konzultációra. Esetenként az iskolapszichológus javaslatot tesz egyéb szakember felkeresésére, ebben az esetben azonban mindig konzultál a szülőkkel.

Az Iskolánkban dolgozó pszichológus, Tóth Erika pénteki napokon kereshető fel az orvosi szobában. Időpontot Bodri Erika igazgatóhelyettessel lehet egyeztetni.