BUDAPESTI GÉPÉSZETI SZC

BETHLEN GÁBOR TECHNIKUM

wiki wiki googlephoto youtube fb akadalymentes v2

A mai napon a komplex természettudományos óránkon a ma kezdődő Fenntarthatósági Témahét online programjaikon vettünk részt. Az első ma megnézett program Áder János, Magyarország köztársasági elnöke által tartott tanóra, ahol is a fenntarthatóságról, a környezetről és a divatról hallhattunk pár szót. Elnök Úr ezeken túl kitért az újrahasznosításra és a környezettudatosság iskolai tananyagba való beépítésére. A második program pedig a Metropolitan Egyetem egyik tanára által levezényelt vita volt, amin az egyetem 6 diákja vett részt. A téma a „solw” és a „fast fashion” divat mellett- és ellen való érvelés volt. Dióhéjban összefoglalva a két divatirányzat között az a különbség, hogy míg a „slow fashion” az egyedi ruhadarabok preferálása miatt inkább a minőségre megy rá, ellenben a „fast fashionnal”, ami pedig inkább a mennyiségre, a tömeggyártásra fókuszál.

Véleményem szerint mind a két előadás érdekes volt, érdemes volt ezeket megnézni. hisz tágíthatják a látókörünket a környezettudatosság témakörében.

Gulyás András 9./A

A fizika óránkon a Fenntarthatósági Témahéttel foglalkoztunk. Először megnéztünk egy kisfilmet a fenntarthatóságról, a környezetről és annak szennyezéséről és védelméről, az újrahasznosítás fontosságáról és a környezettudatosságról, amit Áder János, Magyarország köztársasági elnöke tartott. Ez az előadás véleményem szerint nagyon érdekes volt és érdemes volt megnézni, mivel sokan nincsenek tisztában, hogy mennyire szennyezzük a bolygónkat. Hegyközi Petra 10.C

  • 175582698_1938742262947214_6591369814122954607_n
  • hivokep